Bilişim Teknolojileri Proje Ödevi Konuları

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ PROJE ÖDEV KONULARI

5. Sınıf Proje Konuları

6. Sınıf Proje Konuları

1. Çocuklar için uygun web sayfalarını araştırıp tanıtma ve afiş hazırlama.
  2. Dosya uzantısının önemini ve sık kullanılan dosya uzantılarını (Video, Ses, Görsel ve Ofis dosyaları) bir tablo çalışması halinde hazırlayınız.
  3. E-posta nedir? E- posta adresi alabileceğimiz siteler nelerdir? E- posta nasıl oluşturulur? E-posta nasıl gönderilir? Bununla ilgili bir afiş hazırlayınız.
  4. Bilişim teknolojilerinin kullanıldığı alanlar nelerdir? Eğitime ne gibi etkileri vardır? Örnek uygulamalarla anlatınız.
  5. Bir kelime işlemci programı (Word gibi) kullanarak resimlere dayalı esrarengiz bir öykü

tasarlayınız.

1. Donanım panosu hazırlama
  2. Bilgisayarların tarihi gelişimini araştırıp açıklama.

1. Çocuklar için uygun web sayfalarını araştırıp tanıtma ve afiş hazırlama.
  3. Mblock ile oyun yapımı(Öğrenci, kendi ürettiği fikir ile yapacağı bir oyun)
  4. Mblock  ile eğitsel bir materyal hazırlama(herhangi bir ders konusu ile ilgili bir materyal geliştirme)
  5. İşletim sistemi nedir? Neden önemlidir? En az iki işletim sistemini karşılaştırarak avantaj ve dezavantajlarını gösteren bir afiş çalışması hazırlayınız.
  6. Yazılım çeşitlerini anlatan bir şema veya sunu hazırlayınız.
  7. Robotlar konusunda araştırma afiş veya video hazırlama.

Yayın: 21.03.2022 - Güncelleme: 28.02.2024 21:35 - Görüntülenme: 546